Postări

Se afișează postări din noiembrie, 2023

Tema 6 - cautarea si regasirea informatie

 Am cautat pe google "roboti care sa reproduc" si am dat pe saitul Observator,iar de acolo am luat informatii. Formați din celulele stem ale broaștei africane cu gheare (Xenopus laevis), xenoboții au o lățime mai mică de un milimetru (0,04 inchi). Micile entități au fost dezvăluite pentru prima dată în 2020, după ce experimentele au arătat că se pot mișca, lucra împreună în grupuri și se pot auto-vindeca. Acum, oamenii de știință de la Universitatea din Vermont, Universitatea Tufts și Institutul Wyss pentru Inginerie Biologică de la Universitatea Harvard au descoperit o formă complet nouă de reproducere biologică, diferită de orice animal sau plantă cunoscut științei. Celulele stem sunt celule nespecializate care au capacitatea de a se dezvolta în alte tipuri de celule. Pentru a face xenoboții, cercetătorii au extras celule stem vii din embrioni de broaște și le-au lăsat să se incubeze. Nu este implicată nicio manipulare a genelo

Tema 05 - Organizatia economica vazuta ca un sistem informatic

Feedback-ul (R) – constituie elementul definitoriu al unui sistem cibernetic, care asigură funcţia de autoreglare, atunci când outputul nu corespunde cu obiectivele stabilite (Z) în cadrul sistemului reprezentat de organizaţia economică . In scoala noastra,feedback-ul oferit de catre profesori fata de elevi,îi ajuta sa continue pe meseria aleasa sau sa îsi urmeze visul.Îi mai ajuta sa inteleaga  niste lucruri pe care nu le-a inteles,si sa faca cea ce le place si sa incerce lucruri noi. 

Tema 04 - Rolul sistemelor informatice

                           Rolul sistemelor informatice,intr-o scoala Un  sistem informatic  este un  sistem  care permite introducerea de  date  prin procedee manuale sau prin culegere automată de către sistem, stocarea acestora, prelucrarea lor și extragerea informației  sub diverse forme. Componentele  sistemului informatic  sunt: calculatoarele, programele, rețelele de calculatoare și utilizatorii.

Tema 04 - Accurate

Imagine
 Am inceput sa fac dimensiunile proiectului de 1128/566,iar dupa am schimbat dimensiunile fiecarui patrat,la primul patrat am pus jimatate din latura,adica 50,00,la al doilea patrat am facut jumatate din latura,70/71,al treilea patrat am pus tot jumatate,100,00,al patrulea la fel ,141,42,al cincilea la fel,200,00,iar ultimul patrat 282,84.

Tema 8 - Sablon

Imagine
 Am inceput sa scriu dimensiunile proiectului de 20/15cm si 150dpi. Am cautat informatii despre telefonul meu pe google,iar dupa am facut cu un cerc marginile telefonului fara butoane si camera lui ,iar dupa am facut doua sageti pe luncimea si latimea telefonului si am sceis deasupra sagetilor lungimea si latimea in cm iar dupa l-am salvat.

Tema 7 - Vacanta mea in 25 de cuvinte.

Imagine
  Am facut un patrat cu dimensiuniele de 15 pe 15 centimetri.Am inceput sa fac patrate de 3 cm si culori diferite,iar la numar am facut 25 si am scris la douazeci dintre ele cuvinte care reprezinta ce am facut in vacanta si la cinci dintre ele am pus poze care semnifica ce am facut,la scris le-am facut cu culoarea alba,bolt in partea stanga a fiecarui patrat de 1 cm si ele au acelasi font.