tic- paștele
Istoria Pastelui își are originea în Italia, acest lucru fiind demonstrat și de denumirea pe care o purtau: maccarruni. Acest substantiv vine de la verbul maccari, ce definește activitatea de a zdrobi, a strivi. Este vorba despre procesul de realizare a pastelor, ce presupun o frământare (zdrobire) a ingredientelor dure, pentru a se obține aluatul final.
Totodată, sortimentele de paste poartă și ele denumiri italiene, precum: penne, spaghetti, maccheroni, tagliatelle, fusilli, bucatini, gnocchi, orechiette, rigatoni etc. Ele sunt cunoscute astăzi la nivel mondial nu sub nume asiExistă voci care insistă că istoria pastelor
își are originea în lumea asiatică. Istoricii contrazic vehement
miturile conform cărora pastele au fost introduse în Europa în secolul
al XIII-lea, în timpul invaziilor mongole și că au fost răspândite
ulterior în Italia, unde au devenit extrem de populare. Este important
să menționăm că pastele realizate din orez sau cele făinoase din
bucătăria chinezească nu au nimic de a face cu pastele făinoase din grâu dur ce se prepară în Italia.atice, ci sub nume specifice italiene. De Pasti se sarbatoreste Invierea lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu. Duminica - a treia zi dupa Scripturi- femeile purtatoare de mir au gasit mormantul gol. Mormantul era gol pentru ca Hristos Inviase.
Impotriva lor, a tuturor, a celor care L-au acuzat si batjocorit de
atunci si pana astazi, numit in deradere Regele Iudeilor, rege incoronat
cu spini, rege al carui tron era o Cruce, parasit de ai Sai, pazit sub
grea si rece lespede de piatra, Hristos a izbandit cea mai stralucita
biruinta ce s-a vazut vreodata: biruinta asupra mortii si asupra
rautatii omenesti. Aceasta biruinta a putut fi tagaduita, dar nu I-a
putut fi smulsa niciodata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu